Juhtúrós – újhagymás báránycomb

Hozzávalók (4-5 személyre):

  • 1kg báránycomb nyitott szeletben
  • 10dkg juhtúró
  • 1 csomag újhagyma
  • fokhagyma
  • só, bors
  • rozmaring
  • olivaolaj

A bárányszeleteket  az olaj, rozmaring és fokhagyma keverékkel bepácoljuk és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a  „Pataki-tálat” beáztatom. A húsokat megtöltöm a juhtúrós-hagymás keverékkel (újhagyma szárát összevágom és belekeverem a juhtúróba) és megtűzöm a fogvájóval. Olajat hevítek serpenyőben és megpírítom a húst, majd a tálba sorba rakom. Öntök bele 2 dl fehérbort és egy kis vizet. Lefedem a tálat és 1,5 órát párolom. A végén 20 percre leveszem a fedőt és píritom.

Köretnek kuszkuszt kínálunk mellé.

Jó étvágyat hozzá!