Hozzávalók (4-5 személyre):
- 1kg báránycomb nyitott szeletben
- 10dkg juhtúró
- 1 csomag újhagyma
- fokhagyma
- só, bors
- rozmaring
- olivaolaj
A bárányszeleteket az olaj, rozmaring és fokhagyma keverékkel bepácoljuk és 1 éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a „Pataki-tálat” beáztatom. A húsokat megtöltöm a juhtúrós-hagymás keverékkel (újhagyma szárát összevágom és belekeverem a juhtúróba) és megtűzöm a fogvájóval. Olajat hevítek serpenyőben és megpírítom a húst, majd a tálba sorba rakom. Öntök bele 2 dl fehérbort és egy kis vizet. Lefedem a tálat és 1,5 órát párolom. A végén 20 percre leveszem a fedőt és píritom.
Köretnek kuszkuszt kínálunk mellé.
Jó étvágyat hozzá!