Brassói aprópecsenye

Hozzávalók (4-5 személyre):

  • 70 dkg szűzérme
  • 5dkg füstölt szalonna
  • 5 dkg zsír
  • bors
  • fokhagyma

A szűzpecsenyét 5 mm vastag szeletekre vágjuk, majd a szeleteket ceruza vastagságú csíkokra vágjuk.

A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk. Serpenyőben félig kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a zsírt. Belerakjuk a csíkokra vágott húst. Erős tűzön, gyakori kevergetéssel, gyorsan megpirítjuk. Közben sóval ízesítjük, törött borssal fűszerezzük. Mikor majdnem elkészült, hozzáadjuk a kés lapjával összezúzott fokhagymát.

A lepirított húst a pirított burgonyához(héjában főtt burgonyából hasábokat vágunk és kevés forró zsírban folyamatos, óvatos kevergetés mellett megpirítjuk) adjuk és gyors mozdulatokkat összerázzuk.

Forrón tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!