Bécsi szelet hagymás burgonyasalátával

Ez a osztrákok nemzeti étele. Az igazi bécsi szelet 100 napos borjúhúsból készül (4 főre 4 szelet) kell hozzá, de nyitott karajszeletből is isteni finom.

Hozzávalók:

4 szelet karaj (nyitott vagy duplaszelet)

2 tojás

liszt

zsemlemorzsa

olaj, vaj

A karajszeleteket kiklopfoljuk vékonyra és megsózzuk. Bepanírozzuk, vagyis előbb lisztbe, majd a felvert tojásokba, a végén pedig zsemlemorzsába forgatjuk. A zsemlemorzsát ne nyomkodjuk rá, hogy a bundája könnyű maradjon. Forró zsiradékban mindkét oldalát aranysárgára sütjük. Klasszikusan citromszelettel és burgonyasalátával tálaljuk.

Hozzávalók:

50dkg burgonya

2,5 dl húsleves

2 fej hagyma

1 evőkanál ecet

1 teáskanál mustár

bors

cukor

A salátához a burgonyát megmossuk, és héjában puhára főzzük. Még melegen meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk egy tálba, és ráöntjük a meleg húslevest (húsleveskockából is készíthető), amiben korábban a mustárt elkevertük, hozzáadtuk a sót és a borsot, és a  vékony szeletekre vágott hagymát,ecettel és cukorral ízesítettük. Összekeverjük és betesszük a hűtőbe 3-4 órára  összeérni.